Recept voor gevulde aardappel met Cittadella kaas

(Cittadella kaas is trappistachtige kaas, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk, romig van smaak. Verkrijgbaar in de Koetshuysch kaaswinkels)

Ingrediënten (voor 4 personen)

200 gram Cittadella kaas
2 aardappelen per persoon
Boter
Room
Peper en zout
Bieslook
Peterselie
Een teentje knoflook

Bereiding:

Boen de aardappelen goed schoon onder stromend water.
Aardappelen met de schil koken tot ze goed gaar zijn,
of de aardappelen garen in de oven (prik ze dan op een aantal plaatsen in met een vork, wat zout en boter erover en leg ze ongeveer één uur op 200 graden in de oven, verpakt in aluminiumfolie)

Bovenkant van de aardappel afsnijden en de aardappel uithollen.
De Cittadella kaas in kleine stukjes snijden, en een deel van de kaas overhouden en in reepjes snijden voor de afwerking.
Het uitgeholde deel van de aardappelen tot puree verwerken.
Vermengen met fijngehakte peterselie en bieslook, een klontje boter, wat room, peper en zout, de geperste knoflook en de in stukjes gesneden Cittadella.
De uitgeholde aardappel opvullen met dit mengsel en de reepjes Cittadella er op leggen. Daarna nog even gratineren. (in de oven of onder de gril, tot de kaas gesmolten is)

Eet smakelijk!

Neem vrijblijvend contact op

  • Velden met een * zijn verplicht