fbpx

Recept voor preisoep met roombrie

Roombrie is zeer geliefd door het altijd romige zuivel. Deze kaas heeft een rijping achter de rug waardoor het zuivel romig is en de oppervlakte mooi bedekt met witflora.

Ingrediënten (voor 2 personen)

500 g preiwit (of gesneden prei)
2 aardappelen
1 ui
150 g brie
1 eetl. boter
1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
peper en zout

Bereiding:

– Snij het verse preiwit in ringen.
– Hak de ui grof.
– Schil de aardappelen en snij in blokjes.
– Smelt de boter in een kookpot en stoof de grofgehakte ui al roerend.
– Voeg de (diepgevroren) preiringen en de aardappelblokjes toe. Laat al roerend even stoven. Overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. koken.
– Snij intussen de kaas in stukken (als de korst mooi wit is, moet u ze niet verwijderen). Laat ze de laatste 5 min. mee koken.
– Mix de soep heel fijn. Leng ze indien nodig aan met water of melk. Kruid met peper en zout.

Tips
– Voeg enkele fijngesneden zongedroogde tomaten toe aan de gemixte soep.
– Lekker met huisgemaakte broodkorstjes: snij 2 sneden brood in blokjes en bak goudbruin in 2 eetl. olijfolie. Gebruik een gearomatiseerde olijfolie voor een meer uitgesproken smaak (bv. de marinade van zongedroogde tomaten).
– Snij enkele preiringen heel fijn en laat ze 1 à 2 min. stoven in een klontje boter. Voeg vlak voor het opdienen toe aan de soep.

Eet smakelijk!

Neem vrijblijvend contact op

  • Velden met een * zijn verplicht