Recept voor Zwitserse Kaasfondue

We gaan uit van ± 200 gram kaas per persoon.
Het recept kan dus naar behoefte worden aangepast.
Wat over is van de kaasfondue kan probleemloos ingevroren worden.

Ingrediënten

500 gr. geraspte Emmentaler
350 gr. geraspte Gruyère
150 gr. geraspte Bergkaas
teentje knoflook, mag meer
sap van max. een halve citroen ( hier moet u voorzichtig mee zijn,
bij teveel kan de fondue schiften)
peper, nootmuskaat
Droge witte wijn, liefst met een hoge zuurtegraad, 500 cc
Bindmiddel b.v. maizena of aardappelmeel

Bereiding:

U perst de knoflook, perst de benodigde hoeveelheid citroen en doe dit in een pan, kan meteen in de fondue pan.
De wijn erbij, vuur eronder en warm laten worden. Nooit hoog opstoken, rust is het toverwoord bij fondue.
Meteen beginnen met het toevoegen van de kaas en goed blijven roeren.
Herhaal dit tot alle kaas is opgelost.
Voeg dan peper en nootmuskaat toe.
Bij het proeven, merkt u wel of het voldoende is.
Als alle ingrediënten zijn verworden tot een gladde massa, maakt u met wat bindmiddel de fondue af.
U mag ook wat Kirsch toevoegen, dat is ook weer naar behoefte, de alcoholsmaak wordt dan wat sterker.

Heerlijk dippen met stokbrood!

Eet Smakelijk!

Neem vrijblijvend contact op

  • Velden met een * zijn verplicht